ABN Amro

‘Zalm eerder weg bij bank’

Foto ANP

Gerrit Zalm zal in de loop van volgend jaar vertrekken als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag op basis van bronnen bij de bank. Het contract van Zalm, die in 2009 aantrad, loopt in 2018 af.

De 64-jarige topman zou, na de geslaagde fusie met Fortis in 2010 en de eind vorig jaar begonnen geleidelijke terugkeer van ABN Amro op de beurs zijn taak hebben volbracht en daarom eerder terugtreden. De bank is nu nog voor 77 procent in handen van de staat, die haar eind 2008 via nationalisatie redde.

Het plan zou zijn dat Zalm nog meedenkt over de vierjarenstrategie tot 2020, maar de uitvoering aan zijn opvolger overlaat. Chris Vogelzang (hoofd consumentenbank) en Joop Wijn (hoofd zakenbank) zouden de belangrijkste interne kandidaten zijn om Zalm op te volgen. Een woordvoerder van ABN Amro laat desgevraagd weten geen commentaar te geven op de berichtgeving. (NRC)