woningmarkt

Verkoop huizen 18 pct. hoger

Ten opzichte van mei dit jaar nam de verkoop met ruim 11 procent toe.
Ten opzichte van mei dit jaar nam de verkoop met ruim 11 procent toe. Foto ANP

De huizenverkoop in Nederland is in juni met bijna 18 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Kadaster maandag bekend.

In totaal werden vorige maand 17.862 woningen verkocht, tegen 15.147 in juni 2015. Ten opzichte van mei dit jaar nam de verkoop met ruim 11 procent toe. In alle provincies werden meer woningen verkocht dan een jaar eerder. De sterkste stijging (plus 45 procent) werd gemeten in Flevoland. In Noord-Holland was de groei met nog geen 4 procent het meest beperkt.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) gaf maandag op basis van zijn eigen marktindicator aan dat het vertrouwen van consumenten op de woningmarkt de afgelopen tijd door de lage rente nog verder is gestegen. Door de enorme vraag naar koopwoningen wordt het aanbod van passende woningen in veel regio's volgens de vereniging echter steeds schaarser. (ANP)