Sprinter Mariano accepteert schorsing van vier jaar

De 31-jarige atleet werd op 6 februari van dit jaar betrapt. Het is niet bekend welk middel hij heeft gebruikt.

Foto Remko de Waal/ANP

De 31-jarige atleet Brian Mariano heeft een schorsing van vier jaar na aanleiding van een positieve dopingtest geaccepteerd. Dat maakt de Atletiekunie op maandag bekend. De sprinter werd op 6 februari bij een wedstrijd in het Franse Mondeville betrapt.

Na het bekendmaking besloot de Atletiekunie hem voorlopig te schorsen.

Geen vervolging

Doordat Mariano de sanctie accepteert heeft AtletiekUnie de aangifte bij de Stichting Instituut Sportrechtspraak, die dopinggevallen beoordeelt en een op maat gemaakte straf uitspreekt, ingetrokken. Dit betekent dat Mariano tot 6 februari 2020 niet mag uitkomen als sporter. Het is niet bekendgemaakt welk middel de sprinter heeft gebruikt.

In 2012 won Mariano met de estafetteploeg de Europese titel op de 4×100 meter. De sprinter is nog altijd houder van het Nederlands record op de 60 meter met 6,60 seconden. Churandy Martina evenaarde deze winter die recordtijd.