Paardensport

Gerco Schröder reserve in Rio

Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc, zondag in Aken.
Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc, zondag in Aken. Foto PATRIK STOLLARZ / AFP

Springruiter Gerco Schröder is buiten de Nederlandse equipe voor de Olympische Spelen gevallen. De 37-jarige ruiter uit Tubbergen gaat wel mee naar Rio, maar slechts als reserve. Schröder pakte vier jaar geleden in Londen twee keer zilver met zijn paard London, zowel individueel als met het team. Bondscoach Rob Ehrens kiest in Rio voor wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (SFN Zenith), Harrie Smolders (Emerald), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) en Jur Vrieling (VDL Zirocco Blue). Schröder gaat als reserve mee. „Ik ben heel blij met dit team”, zei Ehrens bij de presentatie van zijn selectie. „Alle vijf ruiters hebben kampioenschapservaring en kunnen het karwei echt afmaken als het moet. We horen bij de favorieten. Schröder liet zich zondag bij het CHIO van Aken gelden met Glock’s Cognac Champblanc. Hij had de winst en de hoofdprijs van 330.000 euro voor het grijpen, maar een foutje in de tweede omloop voorkwam dat. (ANP)