MH17

Rutte legt een roos voor slachtoffers rampvlucht

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Premier Mark Rutte legt een roos voor de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen waar zondag de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 werden herdacht. Het vliegtuig werd op 17 juli twee jaar geleden neergeschoten boven Oekraïne. Veel mensen namen een zonnebloem mee, aangezien veel slachtoffers werden teruggevonden in een veld vol zonnebloemen. Bij de herdenking waren ongeveer 800 nabestaanden aanwezig. Rutte was erbij om troost te bieden, en gaf geen toespraak, meldt het ANP. Tijdens de herdenking werden de namen van alle 298 slachtoffers opgelezen en werd op dezelfde tijd als het vliegtuig van de radar verdween, een minuut stilte gehouden. Zondag werd ook bekend dat met het merendeel van de nabestaanden een akkoord is bereikt over een schadevergoeding. De details worden momenteel uitgewerkt, zegt advocaat Evert Wytema, die nabestaanden van dertig slachtoffers vertegenwoordigt.