In je tentje tussen de wolken

foto Reuters/ China Daily

Meer dan 100 kampeerders hebben op 1.700 meter hoogte hun tentjes opgeslagen op een richel van de berg Laojun in de Chinese provincie Henan. Het is allemaal ter ere van het Laojun Mountain Camp Festival, maar ze staan er vooral voor het uitzicht; voor de wolken die zich dagelijks boven een meer in de diepte vormen en die dan de kloof binnen komen zeilen. „Alsof je midden op de oceaan zit”, zei organisator van het festival Xu Lei tegen de krant China Daily. De in nevelen gehulde berg leek wel een zeilboot waar ze met z’n allen op zaten.

Aan de kant waar ze staan is weinig wind en er komen ook weinig toeristen. Een ideale plek dus, aldus Lei tegen de krant. En het is er nog best comfortabel, als je het artikel leest. Ze doen er aan yoga, er is een railing gemaakt zodat ze niet tijdens hun slaap in de diepte storten en er zijn wc-cabines. En er is ook wifi zodat alle spectaculaire foto’s meteen kunnen worden geüpload voor het thuisfront.