Harlingen

Jonge vakantiegangers betrapt op drugsbezit

In Harlingen zijn 53 mensen beboet die drugs bij zich hadden en met de boot naar Terschelling of Vlieland wilden. De politie hield vrijdag en zaterdag een controle om overlast op de eilanden te voorkomen. De meeste mensen die werden aangehouden, waren minderjarig. Ze hadden onder meer wiet, xtc, hasj, GHB, speed en ketamine bij zich. In een frisdrankblikje zaten veertig xtc-pillen verstopt. Vijf minderjarigen hadden alcohol bij zich. Veertien personen bleken na onderzoek geen drugs of alcohol bij zich te hebben. Alle aangetroffen drugs en drank zijn in beslag genomen. De jongeren hebben een boete gekregen die direct moest worden betaald. De ouders van de minderjarige verdachten zijn door de politie geïnformeerd. Tegen vijf verdachten is proces-verbaal opgemaakt. (NRC)