Aanhangers oppositie

Armeense opposanten gijzelen agenten

Een groep van twintig gewapende mannen heeft zondag een politiebureau in de Armeense hoofdstad Yerevan bezet en de vrijlating van politieke gevangenen geëist. De groep zegt bij de inval zeven agenten te hebben gegijzeld; een agent zou zijn gedood. De groep, die in de Armeense krant Civilnet is geïdentificeerd als de ‘Waaghalzen van Sassoun’, heeft een video opgenomen waarin ze eisen dat de vastgezette oppositieleider Jirair Sefilian en een aantal andere politieke gevangenen, worden vrijgelaten. Sefilian werd opgepakt nadat hij kritiek uitte op de Armeense president Serge Sarkisian en diens aanpak op het conflict in de regio Nagorno-Karabach, die een etnisch-Armeense meerderheid heeft. De Armeense Nationale Veiligheidsdiensten zeiden maandagmorgenmet de groep te onderhandelen over de vrijlating van de agenten. (BBC)