Veerboot

Grote politieactie om overlast drugs op Wadden te bestrijden

De politie heeft bij een grote drugscontrole op de pier van Harlingen vrijdag en zaterdag 53 personen aangehouden die drugs of alcohol in bezit hadden. De actie had als doel de overlast van drugs op Vlieland en Terschelling tegen te gaan. Een groot deel van de verdachten was minderjarig. De politie arresteerde bijvoorbeeld een minderjarige die in een frisdrankblikje veertig xtc-pillen, hasj en wiet had verborgen. Bij twee verdachten trof de politie naast hasj ook GHB, speed en ketamine aan. De politie nam alle drugs en alcohol in beslag. De meeste aangehouden jongeren moesten meteen een boete betalen. Tegen vijf personen is proces verbaal opgemaakt. De ouders van de minderjarige verdachten zijn door de politie geïnformeerd. (NRC)