Rebellengebied Aleppo belegerd door Syrisch regeringsleger

Het gebied is in handen van verschillende rebellengroepen. Zo’n 250.000 mensen zitten vast.

Rook boven Aleppo na een bombardement op Castello Road, in juni.
Rook boven Aleppo na een bombardement op Castello Road, in juni. Foto Abdalrhman Ismail / Reuters

Het Syrische regeringsleger heeft het rebellengebied van de stad Aleppo omsingeld. Dat meldt persbureau Reuters. De enige toegangsweg naar de stad, Castello Road, is volledig afgesloten. Het gebied is in handen van verschillende rebellengroepen die strijden tegen de Syrische regering.

Aleppo is de grootste stad van Syrië en werd in 2012 deels veroverd door rebellen. Sindsdien probeert het Syrische regeringsleger de stad te heroveren. In het afgelopen jaar werd er fel gevochten bij de stad.

250.000 mensen zitten vast

Castello Road werd al eerder deze maand gedeeltelijk veroverd door het regeringsleger, maar het lukte rebellen nog om goederen de stad in te krijgen. Dat is nu niet meer mogelijk, volgens rebellengroepen in het gebied.

In andere belegerde steden ontstond al snel een tekort aan voedsel, drinkwater en medicijnen. Met veel moeite lukte het het Rode Kruis om hulpgoederen te mogen brengen. Rebellen vrezen nu dat in Aleppo hetzelfde zal gebeuren. Er leven zo’n 250.000 mensen in het belegerde gebied.