Islamitische staat

Als burger geklede militanten vermoorden tientallen Koerden

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft afgelopen zaterdag tientallen Koerdische burgers, onder wie vrouwen en kinderen, vermoord in de buurt van de Syrisch-Turkse grensplaats Kobani. Dat meldt de onafhankelijke Syrische nieuwssite Ara News. Een groep militanten van IS, gekleed als gewone burgers, viel het dorpje Saikol ten zuiden van de grensstad Kobani binnen. Ara News meldt dat IS-militanten de checkpoints van de Koerdische strijdmacht YPG omzeilden waarna een vuurgevecht uitbrak. Zeker zes militanten werden gedood en een aantal anderen gearresteerd. Na het gevecht werd duidelijk dat andere IS-strijders een massaslachting hadden aangericht. Volgens een officier van YPG zijn de slachtoffers vooral vrouwen en kinderen. (NRC)