‘Trump kiest Pence als running mate’

Mike Pence, de conservatieve gouverneur van de staat Indiana, wordt volgens Amerikaanse media de running mate van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Onder meer The New York Times en Roll Call, een doorgaans goed geïnformeerde site over de Amerikaanse politiek, meldden dit donderdag op grond van bronnen bij de campagne van Trump.

Trump, die de komende week op de Republikeinse conventie officieel zal worden aangewezen als presidentskandidaat namens de partij, heeft Pence genoemd als een van drie kandidaten. Ook Newt Gingrich, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, en Chris Christie, de gouverneur van de staat New Jersey, behoren volgens Trump tot de kandidaten.

In het Trump-kamp werd de kandidatuur van Pence donderdag nog niet bevestigd. Volgens een woordvoerder van de Republikeinse presidentskandidaat wordt vrijdag de running mate van Trump officieel aangekondigd.

Pence zat zes termijnen in het Huis van Afgevaardigden. Hij staat bekend als zeer conservatief en was fel tegenstander van de noodsteun aan banken onder president George W. Bush. Trump was dinsdag in Indiana en verscheen daar samen met hem in het openbaar. Eerder steunde Pence Ted Cruz als presidentskandidaat voor de Republikeinen. (NRC)