Modehuis McGregor Fashion Group maakt doorstart

Het failliete modehuis wordt overgenomen en heet voortaan Doniger Fashion Group.

Een McGregor-winkel in Amsterdam.
Een McGregor-winkel in Amsterdam. Foto Koen van Weel / ANP

Het failliete modehuis McGregor gaat een doorstart maken. Dat meldt persbureau ANP. Het bedrijf wordt overgenomen door twee (oud-)managers en zal voortaan Doniger Fashion Group heten. 1100 van de 1250 werknemers van het bedrijf houden hun baan. Het faillissement van McGregor werd eind juni aangevraagd.

Alle activiteiten van de merken McGregor, Gaastra en Adam Menswear worden overgenomen, net als de bedrijfskledingdivisie ETP. Welk bedrag met de overname gemoeid gaat, is niet bekendgemaakt.

Lees over de neergang van McGregor: Goed plan. Maar geld? Dat niet

De nieuwe topman van McGregor wordt Joep van Straaten, die tot 2013 operationeel directeur was bij het bedrijf. Hij zegt binnen twee tot drie maanden meer bekend te willen maken over zijn plannen en strategie.

McGregor werd in 1993 in Driebergen opgericht. Het merk heeft circa 150 eigen winkels, de kleding wordt ook verkocht in zo’n 3.200 andere winkels. In 2015 leidde het bedrijf een verlies van 26 miljoen euro op een omzet van 231 miljoen. McGregor is in verschillende Europese landen actief.