Europa

Verscherpte grenscontroles Duitsland en Italië, België overweegt hoger dreigingsniveau

De Belgische veiligheidsdiensten nemen extra maatregelen voor de nationale feestdag aanstaande donderdag. Dat is vrijdagochtend besloten door de Nationale Veiligheidsraad, zo melden Belgische media. Het dreigingsniveau blijft voorlopig op 3, maar de Belgische premier Charles Michel sluit niet uit dat het alsnog naar 4 stijgt. In Nederland gaan gemeenten en veiligheidsdiensten opnieuw kijken naar de beveiliging van Nederlandse evenementen, zo zei korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie vanochtend. Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan kondigde aan de veiligheidsmaatregelen in Londen opnieuw onder de loep te nemen na de aanslag in Nice. Duitsland en Italië gaan de grenscontroles met Frankrijk aanscherpen. Italië gaat strenger controleren op wegen bij de grens met Frankrijk en op de Ventimiglia-treinroute. (NRC)