dEN hAAG

Geen meldingen over Nederlandse slachtoffers, crisisteam in Den Haag bijeen

Er waren vrijdag rond het middaguur nog geen meldingen over Nederlandse slachtoffers bij de aanslag in Nice. Direct na de eerste berichten werd via de 24 uur per dag bemande afdeling consulaire zaken op het departement de procedure gestart om na te gaan of er sprake was van Nederlandse slachtoffers. Hiervoor stond de ambassade in Parijs in contact met de Franse instanties. De Nederlandse ambassadeur, Ed Kronenburg, is inmiddels naar Nice afgereisd. Het crisisteam op Buitenlandse Zaken in Den Haag is in dit soort situaties ook paraat om via het algemene telefoonnummer (0031247247247) vragen van verontruste familieleden te beantwoorden. Premier Rutte en minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) hebben hun condoleances overgebracht aan de Franse regering.