Automarkt

Renault populair in Europa

Renault-dochter
Renault-dochter Foto Reuters

In de Europese Unie zijn in juni 6,9 procent meer personenauto’s verkocht in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Vooral het Franse Renault Group deed het beter. De maker van Renault en Dacia verkocht afgelopen maand ruim 20 procent meer auto’s dan een jaar geleden.

In totaal werden vorige maand bijna 1,5 miljoen nieuwe auto’s verkocht in de 28 EU-landen. Van de grote automarkten liet Italië de sterkste toename zien (plus 11,9 procent). In Nederland werden afgelopen maand 39.241 nieuwe auto’s verkocht, een stijging van 6,5 procent op jaarbasis, een fractie onder het EU-gemiddelde.

Volkswagen, verwikkeld in een schandaal met sjoemelsoftware, bleef ook in juni het meest verkochte automerk, gevolgd door Renault, Opel en Peugeot. Het marktaandeel van het hele VW-concern (ook Skoda, Seat, Audi en Porsche) daalde in juni naar 23 procent, van 24,2 procent een jaar eerder. (ANP)