Ajax loot PAOK in voorronde Champions League

Ajax begint met een thuiswedstrijd, op 26/27 juli. Een week later is de return.

Ajax speelde eerder al tegen PAOK. Ajax ontdeed zich in 2010 met grote moeite van PAOK.
Ajax speelde eerder al tegen PAOK. Ajax ontdeed zich in 2010 met grote moeite van PAOK. Sakis Mitrolidis/ANP

Ajax komt in de derde voorronde van de Champions League uit tegen PAOK Saloniki uit Griekenland. Ajax begint met een thuiswedstrijd, op 26 of 27 juli. Een week later is de return. Dat heeft de loting vrijdag in Nyon bepaald.

Tweevoudig landskampioen PAOK finishte als vierde in Griekenland, maar stelde via de play-offs alsnog een plaats veilig in de voorrondes van de Champions League.

De laatste keer dat Ajax PAOK tegenkwam, was in de zomer van 2010. Toen had het grote moeite om zich te ontdoen van de Grieken. Thuis in de Amsterdam Arena werd met 1-1 gelijkgespeeld, uit werd het 3-3. Dat was tevens het laatste jaar dat een Nederlandse club het hoofdtoernooi via play-offs wist te behalen.
Vorig seizoen werd Ajax in dezelfde ronde uitgeschakeld door Rapid Wien.

Als Ajax zich weet te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League, de play-offs, is de club zeker van het spelen van Europa League. Als Ajax verliest, moet Ajax een play-offwedstrijd spelen voor een plek in de hoofdfase van de Europa League.

Diego Biseswar

Voormalig Feyenoord-speler Diego Biseswar staat sinds kort onder contract bij PAOK Saloniki. De Griekse topclub nam de buitenspeler afgelopen maand over van het Turkse Kayserispor. Ook de Bulgaarse vedette Dimitar Berbatov (35) speelt mee bij de Grieken.

De data van de laatste voorronde zijn op 16 of 17 augustus en 23 of 24 augustus. PSV hoeft als Nederlands kampioen geen voorrondes te spelen.