Wegwijzer door museum

Nieuwe app wijst bezoeker de weg door het Louvre

Het Louvre heeft een app uitgebracht waarmee smartphonegebruikers zich kunnen oriënteren in het immense museum. Directeur Jean-Luc Martinez legt uit waarom: „Het Louvre is een paleis en heeft niet de logica van een museum.” De kans op verdwalen in de tentoonstellingsruimte van bijna 60.000 vierkante meter – te veel om te zien in één dag – is groot. De app, die ‘My visit to the Louvre’ heet, biedt een oplossing. Hiermee kan de bezoeker zien waar hij zich in het gebouw bevindt en zijn favoriete route uitstippelen. De app maakt deel uit van een project om het museum beter toegankelijk te maken. Het Louvre heeft daar 53,5 miljoen euro voor uitgetrokken. Met meer dan acht miljoen bezoekers per jaar is het Louvre het drukst bezochte museum van Frankrijk; de lange wachtrijen zijn berucht. Het Louvre heeft zich tot doel gesteld om de wachttijd te halveren. Dat doet het onder meer met deze app, een nieuw informatiecentrum en betere wegwijzers. (NRC)