Presidentsverkiezingen VS

‘Trump kiest conservatieve Mike Pence als running mate’

Mike Pence, de gouverneur van Indiana, wordt volgens Amerikaanse media de running mate van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Onder meer The New York Times en Roll Call een doorgaans goed geïnformeerde site over de Amerikaanse politiek, meldden dit donderdag op grond van bronnen in het Trump-kamp. Trump, die komend weekend op de Republikeinse conventie officieel wordt aangewezen als kandidaat, heeft Pence genoemd als een van de drie kandidaten. Naar verwachting presenteert hij zijn kandidaat deze vrijdag. Pence zat zes termijnen in het Huis van Afgevaardigden. Hij staat bekend als zeer conservatief en was fel tegenstander van de noodsteun aan banken onder president Bush en de uitbreiding van Medicare. (NRC)