Migratie

Hongarije versterkt grensbewaking om migranten buiten de deur te houden

Hongarije is bezig met een grote politie-operatie om migranten te verhinderen het land binnen te komen. Er zouden ongeveer tienduizend agenten worden ingezet bij de Servische grens, zo meldt de BBC. Het leger moet een 175 kilometer lang grenshek op de grens met Servië, dat vorig jaar september werd gebouwd, versterken. De grens is de toegangspoort tot de Europese Unie, aangezien Servië niet en Hongarije wel tot de EU behoort. De troepenmacht moet zorgen voor handhaving van een nieuwe wet die het mogelijk maakt om iedereen die illegaal het land binnenkomt en zich op 8 kilometer van de grens bevindt terug te sturen naar Servië. Voor de nieuwe wet in werking trad, kwamen per dag ongeveer 130 migranten het land binnen. Het gevolg van het strengere Hongaarse beleid is dat Servië grote problemen heeft met de opvang van migranten, zo melden ngo’s aan de nieuwswebsite