Even bellen met Dirk

Margot Poll belt met Dirk Verduijn (29) uit Beuningen die na zijn huwelijksfeest een ‘bierkrattenhuis’ aantrof

Wat is er gebeurd?

„Zaterdag trouwden we. Op ons feest kregen we van de vriendengroep een leeg kratje bier cadeau met een kaartje: we dragen graag een steentje bij. Toen wist ik eigenlijk al hoe laat het was; onze carnavalsvereniging Du’n Buize Bouwers heeft namelijk als slogan: wij bouwen jullie sjouwen.”

Wat dacht je dan?

„Sjouwen? Bierkratjes? Ik had voorzorgsmaatregelen genomen en een groot slot op de poort gezet. Maar toen we ’s nachts thuiskwamen was ons hele huis ingepakt met bierkratten. Een prachtig gezicht maar je schrikt wel.”

Wat deed je?

„Ik zag dat er een paar kratten los stonden en dat ik zo de poort kon ontzetten.”

En die had je nog wel op groot slot gedaan!

„Ja, maar ze waren er overheen geklommen. De achterkant van het huis bleek ook verbouwd en door de hele tuin was rood-wit lint gespannen. Later vertelden de vrienden dat ze een stanleymes voor ons hadden klaargelegd maar dat heb ik tot op heden nog niet gevonden.”

Goede grap?

„Ach, we bleven lachen maar het werd binnen wel erg donker. Dus na een paar dagen zeiden we tegen elkaar: het moet weg.”

Gelukt?

„Ik heb het als bierkrattenhuis op Marktplaats gezet voor 480 euro – precies het statiegeld voor 320 lege kratjes. Ik heb ze allemaal geteld. We kregen 3 à 4 reacties. Eén iemand bood 430 euro maar ik dacht: nog één dagje kan geen kwaad. Toen kwam AH met het bod 480 euro plus een huwelijkscadeau. Dat hebben we toen gedaan.”

Met dank aan de vrienden?

„We doen het altijd als één van ons gaat trouwen – dus je bent gewaarschuwd. In augustus trouwt al weer de volgende en daar mag ik gelukkig gewoon zelf aan meedoen.”