Kluivert wordt directeur voetbal bij Paris Saint-Germain

Twee maanden geleden werd de voormalig international nog bij Ajax aangetrokken als jeugdtrainer.

Foto ANP/REMKO DE WAAL

Patrick Kluivert gaat per direct aan de slag als directeur voetbalzaken bij Paris Saint-Germain. Dat meldt de site van Ajax, waar de voormalig international in mei nog werd aangetrokken als jeugdtrainer. In die hoedanigheid zou hij komend seizoen verantwoordelijk geweest zijn voor de opleiding van spelers onder de 19 jaar.

De overstap komt voor Ajax als een verrassing, maar de club laat bij monde van Marc Overmars (directeur voetbalzaken) weten blij te zijn dat Kluivert deze kans krijgt:

“Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen.”

Volgens Kluivert ligt zijn hart nog steeds bij Ajax. Toch was het aanbod van Paris Saint-Germain te goed. In zijn nieuwe rol als directeur voetbalzaken zal Kluivert belast zijn met de ontwikkeling van de Franse club, alsmede het aan- en verkoopbeleid:

“Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren.”