Islamitische Staat

IS haalt Syrisch gevechtstoestel neer bij oostelijk Deir al-Zor

Militanten van Islamitische Staat (IS) hebben een Syrisch gevechtsvliegtuig neergehaald bij de oostelijke Syrische stad Deir al-Zor. Dat melden de terreurorganisatie, via haar persagentschap Amaq, en het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Amaq toonde beelden van een brandend vliegtuig dat neerstort. Ook waren delen van het lichaam te zien van de vermoedelijke piloot. Volgens het Observatorium heeft IS het lichaam ‘gekruisigd’. IS en het Syrische leger vechten al maandenlang om de gelijknamige oostelijke provincie Deir al-Zor. Het oosten daarvan, ingeklemd tussen de provincie Raqqa en Irak, is in handen van IS, terwijl het Syrische leger de luchthaven in handen heeft en het gedeelte van de provinciestad aan de rivier de Eufraat. (NRC)