Frankrijk

Noodtoestand niet nogmaals verlengd, eindigt op 26 juli

Frankrijk zal de noodtoestand niet nog eens verlengen. Daarmee komt er op 26 juli een einde aan de verhoogde staat van paraatheid die sinds de aanslagen van 13 november 2015 in het land van kracht is. Die mededeling deed president François Hollande donderdag tegenover journalisten. „We kunnen de noodtoestand niet oneindig verlengen, dat zou onzinnig zijn. In zo’n geval zouden we niet langer een republiek zijn waar de letter van de wet in elke situatie wordt gehanteerd”, aldus Hollande volgens persbureau Reuters. Dat de Franse president de noodtoestand niet weer verlengt, lag voor de hand. Op 24 juli eindigt de Tour de France en dan zijn na eerder het EK voetbal en Roland Garros de grote sportevenementen in Frankrijk voorbij. (NRC)