documentaire

Louis Theroux: Alcoholism NPO 3, 21.05-22.10u

De eerste documentaire van Louis Theroux voor de bioscoop, My Scientology Movie, kreeg gemengde reacties. Dat moet even wennen zijn geweest voor de Britse documentairemaker die altijd lof krijgt voor zijn werk. Zijn tv-reportages blijven echter op het vertrouwde niveau. Zo ook Alcoholism, over de gevolgen van alcoholverslaving. Theroux brengt tijd door met patiënten van het levercentrum van King’s College Hospital in Londen. Hij kiest al een tijd voor zware onderwerpen en ook deze documentaire bevat hartverscheurende scènes. Neem het verhaal van Joe Walker (32). Zijn leven lijkt op orde, maar na een aantal tegenslagen in het leven grijpt hij naar de fles. Ten tijde van de opnames drinkt hij twee flessen wodka per dag. We zien een dieptepunt als hij in slechte toestand op de Eerste Hulp zit en ondanks alles weg wil lopen om te drinken, ook al kan het zijn dood worden.

Gelukkig kwam Theroux in juni met een hoopgevende update. Hij plaatste een foto met Walker op Twitter: „Ik drink koffie met Joe, bekend van mijn programma over alcohol. Hij is acht maanden nuchter. Congrats, dude! ”