Zomervloggers: Tosca & Anita vermaken zich in Delfsail

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord, de Robeco Summer nights tot het Wolfeest in Balloo.

Enfin, van je hela hola houd er de moed maar in. Is-ie al voorbij de mooie zomer?

Speciaal voor de digitale NRC-lezers klommen wij deze week voor het eerst in de evenementenladder en beten het spits af in Delfzijl. Daar was Delfsail, iets met nostalgische zeilschepen. Daartoe stapten wij in de auto en namen ‘de kunstroute’ over de A6. Je wil toch ook een beetje cultuur meepakken als je gaat vloggen voor een kwaliteitskrant. Dus we stippelen onderweg NRC-kunstroutes uit. Aan het eind van de zomer kunt u alle coördinaten opvragen bij de ANWB (als het goed gaat, de onderhandelingen moeten nog komen, maar we hebben goede hoop).

Langs de A6 tussen Almere Buiten en Emmeloord, kun je ruimschoots aan je trekken komen als je houdt van pretentieuze autonome kunst. Het is wel jammer dat je ook op het verkeer moet letten en dat je niet langzamer mag dan 80 kilometer per uur, dat maakt het zelfs voor de NRC-cultuurroutebijrijder lastig om bijvoorbeeld het bakstenen huisje met de uit verroest plaatstaal gefiguurzaagde rookwolk - wie kent dat ding niet - te filmen. Vandaar dat hij helaas in ons zomervlog ontbreekt. Daarna kun je altijd nog je hart ophalen in Emmeloord, waar ook heel wat kunstschatten tegen de lantaarnpalen zijn geplakt.