Snoop rapt met zijn vertrouwd achteloze flow

Snoop Dogg is een legende. Hij herhaalt het zelf, vol vuur, op het eerste nummer van zijn honderdduizendste album. De 44-jarige rapper met de lange adem – zijn legendarische debuut Doggystyle stamt uit 1993 – zong vorig jaar nog het ontspannen album Bush vol en ging de afgelopen jaren van EDM naar reggae en eerste liefde funk. Maar COOLAID is een statement van een raplegende. De G-Funk is op topniveau in ‘Ten Toes Down’; op de zomerse single ‘Point Seen Money Gone’ met een broeierig refrein door Jeremih kunnen we eindeloos rondjes rijden in een cabrio, en op ‘Super Crip’ rapt Snoop met vertrouwd achteloze flow over het gangleven op een snoeiharde Just Blaze-beat. Er hadden wat nummers af gekund maar het is ongekend hoe lang deze man toffe muziek blijft maken.