rivaliserende Motorbendes

Drie mannen door justitie vervolgd voor schietpartij

Drie mannen worden vervolgd voor de massale vechtpartij tussen twee motorbendes in en bij het Van der Valkhotel in Rotterdam van afgelopen april, waarbij ook geschoten is. Hoewel er aanvankelijk ruim twintig mannen waren opgepakt, ziet het OM slechts voor drie van hen „voldoende grond” voor vervolging. De drie staan terecht voor poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Dat bleek dinsdag 12 juli tijdens de regiezitting in de rechtbank van Rotterdam tegen de drie. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling volgt.

De mannen zijn opgepakt bij een massale vechtpartij tussen leden van de Hells Angels en de rivaliserende motorclub Mongols bij het hotel. Ze hadden daar met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een groot gevecht in de bar van het hotel. Er werd ook geschoten. Niemand van de hotelgasten of -personeel raakte gewond bij de confrontatie. (ANP)