Kijken: deze vrouw maakt pasgeboren babypoppen

In de video zie je hoe Campbell de poppen van begin tot eind maakt. De vulling, de kleertjes, het verpakken. En dan gaan ze op de post.

Screenshot video The Atlantic

Jean Campbell haalt de kam door het haar en probeert een swirl te creëren. “Dat is belangrijk. Elke baby heeft een swirl. Iedereen kan de haren op een poppenhoofd verschuiven. Het kan er onnatuurlijk uit zien en te veel haar op een plek ziet er echt verschrikkelijk uit. En daarom duurt het zo lang: je wil het haar voor haar doen.” Het is een precisiewerkje en kost veel tijd: het kapsel van een pasgeboren baby namaken op een pop.

De Amerikaanse site The Atlantic legde de passie, de hobby van Campbell vast in een korte documentaire. Ze maakt poppen die lijken op pasgeboren baby’s. De Amerikaanse kiest de huidskleur en beschildert de ogen, neus, mond en de roze wangetjes.

“Je hebt een doel. Je hebt een doel om een pop te maken die lijkt op een echte baby. De pop moet zo echt lijken dat mensen hun hoofden omdraaien en zeggen: “Oh, wat een mooie baby, mag ik ‘m vasthouden?””

Vijfennegentig procent van de mensen die zo’n pop kopen, zijn verzamelaars, weet de poppenmaakster. Sommigen geven ze cadeau aan de kleintjes, anderen willen een 3D-portret van hun kinderen. In de video laat Campbell zien hoe ze de poppen maakt. Van begin, tot eind - en alles er tussenin. De vulling, de kleertjes, het verpakken. Ze verzendt de poppen naar kopers in Brazilië, Canada, Oekraïne, Japan, Frankrijk, Italië en Kazachstan.