In beeld

Goodbye, Prime Minister Cameron

De laatste werkdag als premier van het Verenigd Koninkrijk zit er op voor David Cameron. Na het Brexit-referendum is een vroegtijdig einde gekomen aan de carrière van de Conservatieve leider. Terwijl in Downing Street de verhuiswagens af en aan rijden, kijken we terug op zijn jaren als partijleider en Prime Minister.
Oktober 2005: David Cameron en zijn vrouw Samantha op het partijcongres in Blackpool voorafgaand aan de partijleidersverkiezingen van de Conservatieve Partij.
AP / Paul Ellis
Januari 2006: Als partijleider bezoekt David Cameron een school in Basildon.
AP / Sang Tan
April 2010: David Cameron op verkiezingscampagne.
AP / Kirsty Wigglesworth
Mei 2010: Daags na de verkiezingen die door zijn partij werden gewonnen.
AP / Sang Tan
11 mei 2010: David Cameron en zijn vrouw voor de deur van Downing Street 10, op zijn eerste dag als Prime Minister. Hij is dan 43 jaar oud en de jongste premier van het Verenigd Koninkrijk sinds 1812.
AP / Lefteris Pitarakis
Mei 2011: Een potje tafeltennis met de Amerikaanse president in Londen.
AP / Paul Hackett
September 2011: Op International Paralympic Day tennist Cameron op Trafalgar Square met de burgemeester van Londen, Boris Johnson. In 2012 waren de Olympische en Paralympische Spelen in Londen.
AP / Matt Dunham
Oktober 2011: Ontvangst door koningin Elizabeth II op een banket met alle staatshoofden van het Gemenebest van Naties in Perth, Australië.
AP / Andrew Meares
Maart 2014: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen de Britse premier David Cameron op Paleis Huis ten Bosch, op de eerste dag van de Nuclear Security Summit.
ANP / Koen van Weel
Maart 2014: Wereldleiders tijdens een ontmoeting van de G7, een bijeenkomst van de zeven belangrijkste industrielanden, in het Catshuis in Den Haag.
ANP / Jerry Lampen
December 2014: Cameron tekent het gastenboek bij een bezoek aan Auschwitz.
iStock
April 2015: Voorlezen op een school in Westhoughton bij Bolton.
AP / Kirsty Wigglesworth
April 2015: Tijdens een bezoek aan het Vaisakhi-festival in een Sikh-tempel in Gravesend poseert Cameron voor een selfie. Samantha (links) kijkt toe.
AP / Peter Macdiarmid
Juni 2015: Bezoek van Cameron aan Mark Rutte in het Catshuis. Zij spraken onder meer over de wederzijdse samenwerking en over de aankondiging van de Britse regering voor een EU-referendum in Groot-Brittannie.
ANP / Remko de Waal
Mei 2016: Boris Johnson en David Cameron op een campagnebijeenkomst voor Zac Goldsmith, kandidaat voor het burgemeesterschap van Londen namens de Conservatieve Partij.
AP / Matt Dunham
Juni 2016: Onderweg in de campagnebus voorafgaand het EU-referendum.
AP / Geoff Caddick
23 juni 2016: Samantha en David Cameron verlaten het stembureau in Londen waar ze hun stem hebben uitgebracht in het EU-referendum.
AFP / Leon Neal
24 juni 2016: Een dag na de uitslag van het EU-referendum, waarin een kleine meerderheid van de Britten voor vertrek uit de EU koos, kondigt David Cameron zijn aftreden aan.
Ray Tang / Anadolu Agency / Getty Images
10 Juli 2016: David Cameron met zijn moeder in de royal box bij de finale van Wimbledon.
Reuters / Andrew Couldridge
13 Juli 2016: Voor de laatste keer verlaat hij als premier van het Verenigd Koninkrijk de ambtswoning aan Downing Street 10.
AP / Frank Augstein