In beeld

Geruisloos zweven boven de piramiden van Gizeh

Op 9 maart 2015 vertrok het vliegtuig dat volledig op zonne-energie vliegt, de Solar Impulse 2, vanuit Abu Dhabi voor een vliegreis om de wereld. Woensdag passeerden de Zwiterse pioniers Betrand Piccard en André Borschberg de piramiden van Gizeh. Nog één vlucht te gaan.
De Solar Impulse 2 steeg 21 juni op in New York bij JFK-airport op weg naar Europa.
AFP / Jean Revillard
Nadat het toestel de Atlantische Oceaan is overgestoken kwam het aan in Sevilla, na een 70 uur durende vlucht. De gemiddelde snelheid is 70 kilometer per uur.
AFP / Jean Revillard
De Spaanse luchtmacht onthaalt het vliegtuig feestelijk op weg naar de landing.
AFP/ Cristina Quicler
Hier wordt het vliegtuig naar de startbaan gesleept om door te vliegen naar Kaïro, Egypte, op weg naar de een-na-laatste vlucht. Op het vliegtuig zitten 17.000 zonnecellen die energie opslaan in batterijen, zodat er ook 's nachts gevlogen kan worden.
AFP / Cristina Quicler
Hier vliegt de Solar Impulse 2 boven de piramiden van Gizeh.
AFP / Jean Revillard
De twee piloten vliegen om en om een etappe, in het vliegtuig is namelijk maar één plek. Op deze foto is goed te zien hoe groot het toestel is, de spanwijdte is groter dan een Boeing 747.
Reuters / Amr Abdallah Dalsh
Na een vlucht van 3700 kilometer in 49 uur tijd landde het toestel in Kaïro, Egypte.
Reuters / Amr Abdallah Dalsh
De crew van de piloten staat al te wachten op de luchthaven van Kaïro. Het toestel wordt met de hand voortgetrokken, met een gewicht van 2300 kilo is deze zo zwaar als een flinke auto.
AFP / Khaled Dhesouki
Laatste stop: Abu Dhabi, waar de vlucht om de wereld begon in maart 2015. Dan heeft het toestel 35.000 kilometer gevlogen.
AFP / Cristina Quicler