Veel boomsoorten rond Amazone onontdekt

Op de kop af 11.676, zoveel boomsoorten uit het Amazonegebied zijn er bekend uit musea en wetenschappelijke collecties. Dat blijkt uit een telling van botanici onder wie Hans ter Steege van Naturalis in Leiden. De studie werd woensdag gepubliceerd in Scientific Reports. In 2013 schatten onderzoekers dat er wel 16.000 boomsoorten rond de Amazone zijn. 

Op de kop af 11.676, zoveel boomsoorten uit het Amazonegebied zijn er bekend uit musea en wetenschappelijke collecties. Dat blijkt uit een telling van botanici onder wie Hans ter Steege van Naturalis in Leiden. De studie werd woensdag gepubliceerd in Scientific Reports. In 2013 schatten onderzoekers dat er wel 16.000 boomsoorten rond de Amazone zijn. Dat zou betekenen dat er nog 4.000 te ontdekken zijn