amusement

Mud Masters VIPSSBS 6, 20.30-22.30u.

De obstakelloop Mud Masters, waarbij hardlopers een modderparcours met hindernissen moeten doorstaan, is in relatief korte tijd populair geworden, ook in Nederland. Deze krant schreef onlangs dat er in 2016 naar verwachting zo’n 200.000 mensen meedoen aan een Nederlandse obstakelloop.

Reden voor SBS 6 om een zomerspecial uit te zenden waarin acht bekendere Nederlanders door de modder racen. Onder de deelnemers zitten voormalig wielrenner Leontien van Moorsel, voormalig hockey-international Taeke Taekema, zanger Jim Bakkum en presentator Kees van der Spek. Ze spelen in duo’s, samen met een vriend of familielid. Het parcours is erg pittig: de BN’ers duiken in het water, rennen met boomstammen op hun schouders en moeten over hindernissen klimmen. Het spelprogramma Sterrenslag wordt niet meer gemaakt, deels omdat de deelnemers te vaak geblesseerd raakten. In Mud Masters VIPS valt er ook een slachtoffer. Zanger Frans Duijts krijgt het zwaar te verduren en is bang dat hij moet afhaken („ Te veel pijn”). Het programma vraagt tegelijk aandacht voor KNGF Geleidehonden.