Voetbal

Vincent Janssen naar Spurs

Aanvaller Vincent Janssen zet zijn stormachtige loopbaan voort bij Tottenham Hotspur. De spits van AZ en het Nederlands elftal tekende dinsdag een contract voor vier jaar bij de Engelse topclub, die volgend jaar in de Champions League uit zal komen.

De 22-jarige Janssen had nog tot medio 2019 een contract bij AZ, dat hem een jaar geleden voor zo’n 400.000 euro ophaalde bij Almere City. De spits werd afgelopen seizoen topscorer in de eredivisie met 27 doelpunten en was de afgelopen paar interlands de eerste spits van Oranje.

AZ doet geen uitspraken over de transfersom maar ontvangt naar verluidt ongeveer 22 miljoen euro voor Janssen, die in Londen meer dan 2,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. „Je weet dat je marktwaarde omhoog gaat en ik ben blij dat Tottenham de juiste prijs op tafel wil leggen. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap kan gaan maken”, reageerde Janssen.

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ is tevreden over het resultaat. „Het was de afgelopen weken een interessant traject. We wisten wat we wilden en dat is uiteindelijk uitgekomen. Tottenham is een pittige onderhandelingspartner, maar we zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Aan de ene kant is AZ trots op deze transfer, aan de andere kant is het jammer dat we een speler van dit kaliber kwijtraken.”

Janssen heeft de voorbereiding bij AZ nog meegemaakt en staat bij Tottenham Hotspur voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat de strijd aan met Harry Kane, de Engelse aanvaller die het afgelopen seizoen 25 keer scoorde in de Premier League.

AZ heeft de vervanger in de voorhoede al in huis: de eredivisieclub uit Alkmaar presenteerde een week geleden Wout Weghorst (24) van Heracles Almelo als aanwinst. Maar Huiberts vertelde dat hij drie spitsen in de selectie wil hebben en nog op zoek is. (ANP)