Vermoordde Hannah haar man? Jij zoekt het uit

Nieuwe games

De zomervakantie is de ideale periode om eens een ander beroep uit te proberen. Overweeg je een carrièreswitch? Kruip met deze spellen in de huid van een detective, een kapitein of een jeugdige superheld.

Her Story is eindelijk beschikbaar voor Android-gebruikers. Deze detectivegame is een van de meest innovatieve projecten van de afgelopen jaren, juist omdat het speelt met de stokoude elementen uit live-actionspellen die we kennen uit de jaren negentig zoals Night Trap en Wing Commander. In Her Story kruip je in de huid van een rechercheur die honderden videofragmenten van in totaal zeven verhoren moet bekijken op zoek naar aanwijzingen dat de verdachte Hannah, voortreffelijk vertolkt door actrice Viva Seigert, verantwoordelijk is voor de vermissing van (en moord op) haar echtgenoot Simon. Je moet de beelden zelf categoriseren in een spelomgeving van een rammelende Windows-pc van twintig jaar geleden. Het gepuzzel met dit grafische mozaïek is misschien niet zo dynamisch als de meeste spellen van dit moment, maar de spanning van de zoektocht naar de waarheid is uitdagend en opwindend. Met reden won Her Story al prestigieuze prijzen van bijvoorbeeld de British Academy of Film and Television Arts. Voor 3,29 euro is dit de beste spelaankoop die je dit jaar doet.