Olympische spelen

Nederlandse zwemploeg bekend

Zeventien zwemmers doen voor Nederland mee aan de Olympische Spelen in Rio. Zwembond KNZB maakte dinsdag de equipe bekend, die bestaat uit tien vrouwen en zeven mannen. Ranomi Kromowidjojo verdedigt in Rio haar olympische titels op de 50 en 100 meter vrije slag. Inge Dekker is er in Rio ook weer bij. Bij de dertigjarige zwemster werd begin dit jaar baarmoederhalskanker ontdekt. In maart onderging ze een geslaagde operatie, waarna ze snel de training hervatte en op tijd in vorm lijkt voor haar vierde Spelen. De ploeg telt verder tien debutanten: Andrea Kneppers, Maud van der Meer, Robin Neumann, Marrit Steenbergen, Kira Toussaint, Esmee Vermeulen, Maarten Brzoskowski, Ben Schwietert, Kyle Stolk en Ferry Weertman. De overige ervaren zwemmers: Femke Heemskerk, Sharon van Rouwendaal, Dion Dreesens, Joeri Verlinden en Sebastiaan Verschuren. (ANP)