In een echt bootje varen is leuker, zelfs als het regent

Memento Bay is op tijd voor de zomervakantie, want wat is er leuker dan een bootje varen op lome, broeierige juli- en augustusdagen? Ontwikkelaar Boomfruit heeft voor deze game de graphics afgekeken bij Alto’s Adventure en Monument Valley, de gameplay doet denken aan die van Skiing Yeti Mountain. Memento Bay ziet er fraai uit en is toegankelijk voor mensen zonder een klein vaarbewijs. Het doel van deze game is om een speedboot door checkpoints naar de finish te loodsen binnen een afgebakende hoeveelheid seconden. Onderweg kun je historische voorwerpen verzamelen. Door je vinger ergens op het scherm te tikken geef je het vaartuig richting en hoe langer je drukt, des te sneller je vooruit komt. Memento Bay is gratis met in-app-aankopen, volgens de ontwikkelaars. Maar die optie kun je waarschijnlijk niet vinden door de vele reclamevideo’s die je worden voorgeschoteld. Deze afleidende beelden ontsieren grotendeels het spelplezier van Memento Bay. In een echt bootje varen wint het elke keer van deze game, ook als het regent deze zomer.