In beeld

Grote overstromingen in China door ongekende regenval

Door extreme regenval zijn er in Centraal- en Zuid-China grote overstromingen. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden, waaronder de Yangtze, de langste rivier van Azië. In Wuhan, een stad aan de Yangtze met acht miljoen inwoners, is in een week tijd een recordhoeveelheid regen gevallen: 574 mm. Zo'n 33 miljoen Chinezen zijn getroffen door het noodweer. Er zijn 186 doden gemeld.
Een man loopt met een houten kuip door een onder water gelopen straat in Hefei, een stad zo'n 500 km ten westen van Shanghai. Ruim 1,5 miljoen mensen in de getroffen gebieden zijn geëvacueerd.
Reuters
Een buiten de oevers getreden rivier sleurt gekapt hout mee in Yizhou in Zuid-China. Volgens meteorologen is de extreme regen te wijten aan het weerfenomeen El Niño.
Reuters
De Yangtze bij Wuhan. Een deel van de infrastructuur in het midden en het zuiden van China is beschadigd. Spoorlijnen en snelwegen zijn verzakt.
Reuters
Een eiland met een van de rijkste buurten van Wuhan staat deels onderwater en is compleet geïsoleerd door de overstromingen.
Reuters
De onderste verdieping van een winkelcentrum in Xinxiang, in Centraal-China, is een ravage na de overstromingen.
Reuters
Varkens worden gered uit een ondergelopen stal in Lu'an, ten westen van Hefei.
Reuters
Houten vlonders bieden een droge passage op deze weg in Wuhan. In de miljoenenstad begin het waterpeil weer te dalen.
Reuters
Een doorgebroken dijk in Huarong, in Hunan. In een poging om het gat te dichten hebben chauffeurs vrachtwagens vol stenen het gat ingereden.
Reuters
Reddingswerkers varen over een weg in Shucheng, ten zuiden van Hefei. Naar schatting 56.000 huizen in de rampgebieden zijn onbewoonbaar geworden.
Reuters
Evacuatie van bewoners van het dorp Tuhe bij Wuhan, nadat de Jushui rivier door een dijk brak en het dorp onder water zette.
Chinatopix via AP