Ex-leider No Surrender verdacht vanliquidatieplan

De oprichter en ex-leider van motorclub No Surrender, Klaas Otto, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van betrokkenheid bij de beraming van een liquidatie. Dit is door opsporingsbronnen bevestigd. In verband hiermee werd de 48-jarige Otto vorige week vrijdagavond op verzoek van het landelijk parket aangehouden in zijn cel.

Otto zat al sinds dinsdag 5 juli vast, omdat hij zich volgens het OM in Breda schuldig heeft gemaakt aan afpersing, witwassen en brandstichting. Vrijdag 8 juli oordeelde de rechter-commissaris in Breda dat zijn voorlopige hechtenis kon worden opgeheven omdat er niet voldoende ‘ernstige verdenkingen’ waren. Vrijlating werd echter verhinderd door de aanhouding in zijn cel. Justitie noch Otto’s advocaat Erik Thomas willen zeggen wie geliquideerd dreigde te worden.

Het OM doet er alles aan om te voorkomen dat Otto op vrije voeten komt. Woensdag 13 juli dient een appèl van het OM tegen het besluit van de rechter-commissaris om hem vrij te laten. De rechter-commissaris in Rotterdam oordeelde maandag dat de aanhouding van Otto wegens het liquidatieplan niet onrechtmatig is. Donderdag 14 juli beslist deze of de voorlopige hechtenis wordt verlengd in het liquidatieonderzoek.