Uitgezocht: welk deuntje neuriede David Cameron?

Wat neuriede David Cameron nou na zijn persconferentie? Was het The West Wing, of toch de eerste tonen van een nieuw kwaadaardig Tory-volkslied?

Na het persmoment voor zijn ambtswoning aan Downing Street 10 deed de vertrekkende Britse premier maandag iets opmerkelijks: terwijl hij terugloopt naar de deur neuriet hij een deuntje. Eenmaal binnen lijkt hij eraan herinnerd te worden dat hij nog een microfoontje draagt, waarop hij zijn geneurie abrupt stopt met het woord “right”.

Welke melodie?

Sindsdien wordt er volop gespeculeerd over welk riedeltje de vertrekkend premier nou neuriede. Een veelgehoorde suggestie is dat het om de eerste tonen van de openingstune van de Amerikaanse serie The West Wing zou gaan. Oordeel zelf:

Volgens anderen is het gewoon een zelfverzonnen deuntje. Radiostation ClassicFM ging een stap verder en analyseerde de tonen die Cameron murmelde. Door de vlotte driekwartsmaat wordt gesuggereerd dat Cameron positief gestemd is na zijn persconferentie. Maar de laatste toon daalt toch scherp, waardoor een verwarrend effect ontstaat.

De redacteuren komen tot de conclusie dat de melodie (qua toon en tempo vergeleken met een fanfare van Wagner met een afsluitende Beethovenachtige twijfel) misschien wel symbool staat voor het vertrek van Cameron. Of is het een voorspelling voor wat zijn vervanger te wachten staat op Downing Street 10?

Evil Tory Theme Tune

En natuurlijk waren enthousiastelingen op het web er als de kippen bij van Camerons deuntje een volledige compositie te maken. Het “Evil Tory Theme Tune” zag al snel na de première na de persconferentie het licht.

Er waren ook pogingen tot een wat vrolijkere remix - inclusief bijpassende video.

Twitter avatar graemecoleman Graeme Coleman I spent yesterday evening remixing David Cameron. I’m very proud… #cameron #humming https://t.co/WIMDU4zyjx