Capitool korte tijd afgesloten

De “lockdown” is inmiddels voorbij. Er vonden geen ongeregeldheden plaats.

Archieffoto van Capitol Hill in Washington D.C.
Archieffoto van Capitol Hill in Washington D.C. Foto Valerie Kuypers / ANP

Het Capitool in Washington D.C. is dinsdag korte tijd afgegrendeld nadat Amerikaanse autoriteiten berichten ontvingen dat een gewapend persoon buiten het gebouw zou zijn gesignaleerd. Dat heeft de politie laten weten, meldt persbureau Reuters. De “lockdown” is inmiddels voorbij.

De politie hield een man aan, hoewel niet bekend is of hij gearresteerd is. Er werden geen schoten afgevuurd. Aanwezige politici werd geadviseerd om weg te blijven van ramen en deuren. Het is de tweede “lockdown” deze week.

Eerder Witte Huis afgesloten

Het komt vaker voor dat de omgeving van het Capitool voor korte tijd afgesloten. Eind mei was er een korte “lockdown” bij het Witte Huis na de vondst van een verdacht pakketje. Eén persoon werd daarbij gearresteerd. In het pakje bleken slechts papieren te zitten.

Eerder die maand werd een gewapende man neergeschoten op het terrein van het Witte Huis. Hij droeg een wapen en negeerde meerdere bevelen om dit te laten vallen. Ook toen werd het Witte Huis voor korte tijd afgegrendeld. Het Witte Huis ligt vlakbij het Capitool.

President Obama was niet in het Washington tijde van de “lockdown” van het Capitool. Hij was namelijk in Dallas om een herdenking bij te wonen voor de vijf politieagenten die vorige week in die stad werden vermoord.