Het werd tijd dat er door de tech savvy…

Het werd tijd dat er door de tech savvy medemens eens wat werd gedaan aan het meetlint: je hebt het niet vaak nodig, maar áls je ’m in je handen hebt is-ie altijd onhandig. Ronde voorwerpen meten gaat vaak lastig, je komt bij grote ruimtes altijd centimeters te kort, en hebt eigenlijk twee mensen nodig om ’m goed recht te houden.En wie noteert dan het juiste aantal centimeters?

De oplossing ligt bij de ‘Bagel’, een smart meetlint dat nu razendpopulair is op Kickstarter. Het ziet eruit als je oude vertrouwde rolmaat, maar heeft een laserstraal waarmee je grote voorwerpen of ruimtes kunt meten.

Nu hebben al wel meer meetlinten die functie, maar deze heeft ook een touwtje waarmee je ronde voorwerpen nauwkeurig meet. En een wieltje: als je dat wieltje over een voorwerp beweegt, meet hij de afgelegde afstand. Dus dat is handig voor voorwerpen met afwijkende vormen.

Je leest de centimeters digitaal af, én hij heeft een geheugen en microfoontje. Daarmee spreek je de gemeten centimeters in (‘de kast is 20 centimeter breed’) en de bagel stuurt dat dan via bluetooth door naar je telefoon. In het geheugen kun je tot 100 metingen terugzoeken.