11 arrestaties bij actie tegen versnijdingsmiddelen

De Rotterdamse politie doorzocht vijftien panden en nam 55.000 euro en negen auto’s in beslag.

Twee agenten bekijken een opslagplaats van grondstof voor versnijdingsmiddel.
Twee agenten bekijken een opslagplaats van grondstof voor versnijdingsmiddel. Screenshot YouTube / Politie Eenheid Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft elf mannen aangehouden bij een actie tegen de handel in versnijdingsmiddelen. De politie doorzocht vijftien panden, in onder andere Rotterdam, Delft en Schiedam. Er werden 2.000 kilo grondstof voor versnijdingsmiddelen, 55.000 euro en negen personenauto’s in beslag genomen, waaronder een Bentley en een Jaguar. Alle verdachten komen uit Rotterdam.

De politie hoopt met de actie de drugshandel in Rotterdam een klap toe te brengen. Versnijdingsmiddelen worden gemengd met zuivere drugs, zodat handelaren meer winst kunnen maken.

Criminele organisatie

Vier van de aangehouden verdachten zouden aan het hoofd staan van een criminele organisatie die via een geregistreerd bedrijf grondstoffen voor versnijdingsmiddelen importeerde. De grondstoffen werden op verschillende plekken opgeslagen, waaronder in gehuurde opslagboxen.

De arrestaties vormen de conclusie van een onderzoek dat in de zomer van 2015 werd gestart naar aanleiding van een tip bij Meld Misdaad Anoniem. Eerder werden in hetzelfde onderzoek al 6.900 kilo grondstof, 8 kilo harddrugs en twee vuurwapens gevonden in drugspanden in Rotterdam-Zuid.

De politie heeft een YouTube-video geüpload van de inval in één van de panden: