Huurder zeven V&D-panden

In het pand van de voormalige V&D in Enschede komt Hudson’s Bay.
In het pand van de voormalige V&D in Enschede komt Hudson’s Bay. Foto ANP

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft langlopende huurcontracten afgesloten voor nog zeven nieuwe vestigingen in Nederland. De warenhuisketen strijkt neer in de voormalige V&D-panden in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle.

Hudson’s Bay wil in Nederland in totaal twintig winkels openen. Eerder werden al huurovereenkomsten gesloten met pandeigenaren in Amsterdam, Breda en Tilburg. De eerste filialen gaan naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 open, zei topman Richard Baker maandag.

V&D ging 31 december failliet, mede als gevolg van aanhoudende malaise in de detailhandel. Een doorstart bleek niet haalbaar. De komst van Hudson’s Bay naar Nederland levert volgens het bedrijf werk op voor zeker 2.500 mensen. De verbouwingen betekenen de komende tijd werk voor eenzelfde aantal mensen. (ANP)