Vrachtvliegtuig vat vlam op legerbasis Portugal

Minstens drie mensen zijn omgekomen bij het ongeluk op een legerbasis in Montijo.

Een C-130 Hercules (niet het betrokken toestel).
Een C-130 Hercules (niet het betrokken toestel). Foto Jack Guez / AFP

Een C-130 Hercules vrachtvliegtuig van de Portugese luchtmacht is in brand gevlogen op een legerbasis in de stad Montijo. Dat meldt de Portugese publieke omroep. Bij het ongeluk zijn minstens drie mensen om het leven gekomen, en één zwaargewond geraakt. De toestand van drie andere bemanningsleden is nog onbekend.

Het alarmsignaal werd rond half één lokale tijd afgegeven. Inmiddels zijn er 48 hulpverleners en 15 voertuigen ter plaatse. Volgens de lokale krant Expresso werd de start van het vliegtuig afgebroken wegens brand. Het toestel zou deelnemen aan een trainingsmissie.

De krant meldt dat het vliegtuig één van zes C-130-toestellen is die het Squadron 501 sinds 1977 gebruikt. Het vliegtuig is in staat zware vracht, zoals voertuigen, te vervoeren. Het kan ook gebruikt worden om goederen of manschappen te droppen. Normaal gesproken heeft het vliegtuig een bemanning van zes personen, maar tijdens het ongeluk waren er zeven mensen aan boord.