Sjarapova mist Spelen door uitstel dopingzaak

De uitspraak wordt uitgesteld omdat beide partijen meer tijd nodig hebben om hun zaken voor te bereiden.

Maria Sjarapova tijdens een persconferentie in maart.
Maria Sjarapova tijdens een persconferentie in maart. Foto Robyn Beck/AFP Photo

Tennisster Maria Sjarapova moet de Olympische Spelen missen, omdat de uitspraak in haar dopingzaak uitgesteld is. Dat meldt internationaal sporttribunaal CAS maandag. Beide partijen zouden meer tijd nodig hebben om hun zaken voor te bereiden, en ook problemen met het plannen van de zitting werden aangedragen als reden voor het uitstel.

In juni legde de internationale tennisfederatie, IFT, de Russin een schorsing van twee jaar op, die met terugwerkende kracht inging op 26 januari. Sjarapova bekende toen tijdens de Australian Open al tien jaar land het hartmedicijn meldonium te gebruiken. Dat medicijn is sinds 1 januari verboden, maar daar was Sjarapova naar eigen zeggen niet van op de hoogte.

De winnares van 35 WTA-toernooien, waaronder alle grandslams, ging tegen de beslissing van de IFT in hoger beroep bij sporttribunaal CAS. Het tribunaal zou deze maand nog met een uitspraak komen, zodat Sjarapova, in het geval van vrijspraak, nog mee kon doen aan de Olympische Spelen. De uitspraak wordt nu verwacht op 19 september. Daardoor zal de tennisster ook de U.S. Open moeten missen, die tussen 29 august en 11 september gespeeld wordt.