Cliff Richard sleept BBC en politie voor de rechter

Zanger Cliff Richard (75) heeft een aanklacht ingediend tegen de BBC en de politie van South Yorkshire. Hij meldt dat op Facebook. Volgens de krant Mail on Sunday zou Richard 1 miljoen pond (1,17 miljoen euro) schadevergoeding eisen. De politie deed in 2014 een inval in zijn huis. De BBC filmde de inval en zond live uit. De inval werd gedaan omdat de zanger beschuldigd van seksueel misbruik was. Vier (destijds minderjarige) mannen beweerden tussen 1958 en 1983 te zijn misbruikt door Richard. De zanger heeft altijd ontkend en is nooit gearresteerd. Hij werkte vrijwillig mee aan de verhoren. Hij vindt de kwestie niet alleen voor hem persoonlijk belangrijk. „Ik zou niet willen dat iemand anders hetzelfde overkomt, in het openbaar of niet.” (NRC)