Hoe lang is de reistijd tussen de vier grote steden?

Een reis tussen de vier grote steden in de Randstad mag van deur tot deur in de toekomst maximaal een uur duren, zegt NS. Dat lukt nu niet, blijkt uit deze graphic.

Het plan dat vorige week is gepresenteerd door de stadsvervoerders van deze steden en de NS, zegt dat een reis tussen twee grote stations in de steden maximaal een half uur mag kosten en de reis naar deze stations vanaf een ‘druk’ punt in de stad nog maar een kwartier mag duren.

Om dit te bereiken moet er op de meeste trajecten tijd gewonnen worden. Het kost bijvoorbeeld nog minimaal 37 minuten om van Utrecht naar Den Haag te reizen. In de steden kan een intercitystation vanuit bijna een kwart van de oppervlakte van het bewoonde gedeelte van de stad binnen een kwartier worden bereikt. Het is uit de plannen van de vervoerders niet duidelijk vanuit waar je in de toekomst met een kwartier naar een intercitystation moet kunnen.

reistijd

In de berekeningen en kaarten is intercitystation Amsterdam Zuid niet meegenomen.