Opnieuw tientallen arrestaties bij protesten Baton Rouge

Het protest was voor zover bekend vreedzaam verlopen, maar de politie maakte er toch een einde aan.

Demonstranten en grote aantallen politiemensen in Baton Rouge.
Demonstranten en grote aantallen politiemensen in Baton Rouge. Foto Shannon Stapleton / Reuters

In de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn bij demonstraties tegen politiegeweld opnieuw tientallen mensen opgepakt. De politie heeft aan lokale nieuwsmedia laten weten 48 arrestaties verricht te hebben, meldt persbureau Reuters. Een dag eerder werden al 102 mensen opgepakt.

De politie waarschuwde de demonstranten dat er van vreedzame protesten geen sprake meer was, of dat ze wegen blokkeerden, aldus Reuters. De demonstranten waren eerder in een vreedzame mars naar het Capitool in de stad getrokken. Voor zover bekend heeft geen van de arrestanten zich schuldig gemaakt aan ernstige misdrijven. Eerder zei de politie in te grijpen om een einde te maken aan ophitsing en aanzetten tot geweld en verkeersblokkades.

Lees meer over de protesten in Baton Rouge: ‘Laat blank nu eens geweldloos worden’

De demonstraties volgen op de dood van twee zwarte mannen, die in Baton Rouge en St. Paul door de politie waren neergeschoten. Een van hen kwam om bij een worsteling op de grond, de ander werd doodgeschoten nadat hij aan de kant werd gezet wegens een kapot achterlicht en zijn papieren probeerde te pakken. Van beide voorvallen staan videobeelden online.