Nieuwe arrestaties voor aanslag vliegveld Istanbul

Zeven mensen werden aangehouden. De aanslag kostte aan meer dan 40 mensen het leven.

Familieleden en dierbaren rouwen om de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven Atatürk van Istanbul.
Familieleden en dierbaren rouwen om de slachtoffers van de aanslag op de luchthaven Atatürk van Istanbul. Foto Emrah Gurel / AP

Nog eens zeven mensen zijn opgepakt in de Turkse metropool Istanbul op verdenking van betrokkenheid bij de zelfmoordaanslag op de luchthaven Atatürk, waarbij meer dan veertig doden vielen. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency maandag.

De arrestaties volgen op een onderzoek van Turkse antiterreurdiensten. De opgepakte mensen worden verdacht van “lidmaatschap van een gewapende terreurbeweging” en “medeplichtigheid aan moord met voorbedachten rade”. Met de nieuwste aanhoudingen komt het totaal aantal arrestanten op 37 te staan.

Aanslag

Bij de aanslag twee weken geleden kwamen in totaal 42 mensen om het leven, de aanslagplegers niet meegerekend. Onder de doden waren tien buitenlanders en drie mensen met een dubbele nationaliteit. Meer dan tweehonderd mensen raakten gewond.

De aanslag is nog altijd niet opgeëist. De Turkse autoriteiten gaan er vanuit dat Islamitische Staat achter het geweld zit. De aanslag op de luchthaven was de vierde terreuraanval in Istanbul sinds het begin van dit jaar.